Uleiul de masline si frumusetea parului tau
Cuprins:
- Cum influenteaza parul uleiul de masline
- Cum se foloseste corect uleiul de masline
- Retete pentru par
- Masti cu ulei de masline
- Sampoane pregatite in conditii casnice
- Regulile generale privind folosirea uleiului de masline
Daca parul tau nu mai este asa de stralucitor, frumos, voluminos cum a fost odata, devenind neatractiv, uscat si zburlit permanent, atunci trebuie sa te apuci serios sa rezolvi aceasta problema. In ziua de astazi sunt o sumedenie de retete atat medicinale, cat si populare de revitalizare a parului dvs. Noi iti recomandam sa aplici diferite retete si masti pe baza de ulei de masline care este in stare suta la suta in a da viata parului tau.
Cum influenteaza parul uleiul de masline
Posibil te intrebi ce actiune benefica are un banal ulei de masline? Din start doresc sa te anunt ca uleiul de masline este un produs unic in lume, avand mai toate substantele necesare organismului uman. Inca din trecut acesta era folosit nu doar in prepararea bucatelor, ci si in fabricarea unor produse cosmetice, care se foloseau ca creme si uleiuri pentru maini, picioare, par etc.
Iata de ce acesta este recomandat de multi specialisti:
- Calciul raspunde de sanatatea si trainicia firelor de par. Insa acesta nu este asimilat de organismul uman fara vitamina D. Anume uleiul de masline contine atat vitamina D, cat ii este necesar omului.
- Vitamina E este cunoscuta ca o vitamina protectoare a pielii. Ea insa din cauza proprietatii antioxidante ajuta ca celulele sa nu moara sau sa fie „imbolnavite”.
- Fosforul ajuta ca parul sa isi mentina culoarea sa naturala si intensa.
- Carotina ajuta la producerea vitaminei A de catre organismul uman, care la randul ei declanseaza sinteza de colagen si elastida celulelor, care ajuta ca parul sa aiba un volum si o stralucire normala.
- Acizii grasi ajuta ca parul sa isi restabileasca sanatatea, ajutand contra caderii, ciufulirii, „arderii” parului etc.
- Fosfolipidele ajuta pentru ameliorarea starii pielii in general. Iar daca pielea capului este bolnava, atunci aceasta va influenta mai devreme sau mai tarziu si parul.
- Sterolul ajuta ca parul sa fie mai trainic.
- Flavonoidele ajuta ca parul sa se alimenteze cat mai bine cu oxigen si substante nutritive.
- Clorofila ajuta la crearea celulelor noi, astfel poate ajuta la regenerarea pileii capului si la cresterea parului mult mai rapida.
Cum se foloseste corect uleiul de masline
Dupa cum se stie prea bine, randamentul preparatelor cosmetologice, chiar si cele preparate in conditii casnice, depinde de compozitia si calitatea produselor din care sunt fabricate. Asa ca inainte de a prepara in conditii casnice produse cosmetologice pe baza de ulei de masline, ar trebui sa te atarni serios, daca doresti ca efectul sa fie cel dorit.
Iata principalele reguli de folosire corecta a uleiului de masline:
- Daca doresti ca substantele din uleiul de masline sa actioneze cat mai eficient si sa inceapa a interactiona cu alte elemente, atunci inainte de prepararea produsului cosmetic, cum ar fi de exemplu o masca, incalzeste usor uleiul de masline, pana la aproximativ 40-45 grade Celsius.
- Cumpara doar ulei de masline natural, nu alte produse analog. Tine minte ca uleiul de masline natural nu poate avea un pret prea mic.
- Daca in prepararea produsului cosmetic va trebui sa folosesti apa, atunci aceasta trebuie sa fie curata. Cel mai bine foloseste apa minerala, care va fi ca un supliment de minerale si alte elemente chimice benefice noua.
- Foarte multe masti pe baza de ulei de masline contin oua. Asadar procura doar oua de casa sau cel putin din locuri deja controlate si sigure in calitatea lor. Ai grija ca oule care nu sunt de calitate contin microorganisme daunatoare organismului uman.
- Daca doresti, poti procura ulei de masline cosmetolog, insa se potriveste perfect si uleiul de masline natural. Cel mai bine este sa il alegi presat la rece.
Retete pentru par
In continuare vom prezenta cateva retete pentru parul tau:
- Pentru parul deteriorat, ia 3-4 linguri de masa de ulei de masline si incalzeste-le putin. Adauga cate o lingura de masa de suc de lamaie, coniac si miere de albine. Amesteca consistenta si aplic-o pe parul tau. Aplica deasupra o pelicula, iar mai apoi imbroboda capul cu un prosop moale. Spala mai apoi capul cu apa curata si calduta peste aproximativ o ora.
- Pentru parul normal, insa uscat amesteca un galbenus de ou, 1,5-2 linguri de ulei de masline si o lingura de masa de ulei de ricin. Aplica compozitia mai apoi la radacina firelor de par, apoi pe toata suprafata acestora. Acopera capul cu o pelicula si cu un prosop caldut. Peste aproximativ 45 minute spala capul cu sampon.
- Pentru parul gras, amesteca 1 lingura de ulei de masline, 2-3 linguri de miere de albine, 1-2 linguri de ulei de aloe. Incalzeste compozitia si aplic-o mai apoi pe parul uscat, acoperind capul cu polietilena, iar mai apoi cu un prosop. Dupa o ora spala bine capul cu un sampon obisnuit pentru dvs.
Masti cu ulei de masline
Exista diferite tipuri de masti pentru diferite probleme care pot aparea unei femei. In cele ce urmeaza noi vom enunta cele mai populare retete de masti din ulei de masline pentru par:
- Masca contra despicarii firelor de par – amesteca un galbenus de ou, 1 lingura mica de otet si 3 linguri de masa de ulei de olive. Incalzeste compozitia prin o baie cu apa fierbinte, adica nu la foc, dupa care aplic-o pe parul tau. Dupa jumatate de ora spala capul cu sampon.
- Masca pentru cresterea parului – amesteca o lingura de ulei de masline cu o lingura de tinctura de piper. Aplica amestecul doar pe pielea capului, deoarece daca va fi aplicata si pe par, risti ca acesta sa se deterioreze. Dupa 10-15 minute spala bine capul cu apa si sampon. Aceasta consistenta va ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine a scalpului, asigurand o mai buna furnizare a substantelor nutritive.
- Masca nutritiva pentru par – amesteca 3 linguri de ulei de masline cu 2 linguri de miere de albine. Incalzeste compozitia si aplic-o pe par timp de 30-40 minute. Dupa aceasta spala bine capul cu sampon.
- Masca pentru par slab sau gras – amesteca 1-2 linguri de ulei de masline cu 3 linguri mici de suc de lamaie. Aplica compozitia pe par timp de 30 minute, dupa care spala capul cu sampun.
- Masca pentru par uscat – amesteca in mod egal cateva linguri de ulei de masline cu alte cateva linguri de ulei de jojoba. Incalzeste putin compozitia si aplic-o pe toata suprafata parului. Dupa 20-30 minute poti spala capul cu apa si sampon.
Sampoane pregatite in conditii casnice
Folosind uleiul de masline poti obtine si samponuri nutritive si folositoare pentru tine si familia ta. Iata cateva exemple:
- Sampon pentru matreata – ai nevoie de 1/6 de pahar baza de sapun, 2 linguri de sapun dat prin rozatoare, cel mai bine pentru copii sau din glicerina, ¼ de pahar de apa filtrata, 1 lingura de masa de ulei de masline si 1 lingura de otet din mar, 3 linguri mici de suc din mere, un varf de cutit de praf din cuisoare. Amesteca compozitia si las-o 1-2 ore intr-un loc cald. Aplica compozitia pe toata suprafata parului, lasand cateva minute inainte sa clatesti cu apa.
- Sampon pentru par normal si uscat – amesteca cate jumatate de pahar de baza de sapun si apa filtrata, adaugand 1 lingura de ulei de masline. Dupa ce amesteci bine compozitia, o poti folosi, insa nu mai des de 1-2 ori pe saptamana.
Regulile generale privind folosirea uleiului de masline
Folosirea mastilor si altor retete pe baza de ulei de masline trebuie sa fie atat corecta, cat si rationala. Iata cateva reguli esentiale in folosirea acestora:
- Compozitia mastilor, da mai ales cantitatea acestora sunt relative. Daca ai un par mai lung, atunci ar trebui sa maresti cantitatea acestora.
- Foloseste doar produse naturale. Daca doresti sa pastrezi compozitia pe mai tarziu, cel mai bine este sa folosesti frigiderul.
- Incepe mai intai cu pielea capului, apoi treci la toata lungimea firelor de par.
- Aplicand masca, fa masaj pielii capului cu degetele mainilor.
- La temperaturi mai calde, activitatea substantelor uleiului de masline creste. Asa ca nu ar strica sa inchizi ferestrele si sa dai drumul la caldura in casa cat timp aplici masca data.
- Timpul actionarii substantelor il putem mari, daca in compozitia mastii nu sunt asa substante tari ca spirtul sau otetul.
- Daca consistenta mastii rau de spala, atunci aplica sampon pe suprafata data, freaca bine scalpul si spala spuma rezultata impreuna cu masca data.
Asta-i tot pentru astazi. Sper ca mastile cu ulei de masline sa te ajute in a mentine parul tau cat mai frumos, sanatos si viu!