Cum se face o fundita din par

Fundita din par
Fundita din par este o modalitate destul de inedita de a-ti aranja parul tau. O fundita arata destul de cochet, elegant si in acelasi timp gingas. In general aceasta moda este recomandata femeilor de varsta mai tanara si celor mici. Apropo acest trend a fost introdus de catre renumita Lady Gaga.

La prima vedere pare greu sa faci asa ceva singura cu parul tau. Multe dintre noi care macar odata am facut asa ceva, cu siguranta ne-am adresat la coafor, insa afla ca nu este foarte greu ca sa iti faci singura asa ceva cu mainele tale acasa la tine.

Aceasta este o varianta destul de neobisnuita, dar in acelasi timp stilata pentru fetele care iubesc sa isi prinda sau impleteasca parul mai in sus. Poti liber sa iti faci o asa fundita atat la lectii cand te duci la scoala sau universitate, cat si pentru disco.

In internet poti gasi multe lectii video despre cum poti sa iti faci singura o fundita din par in doar cateva minute. O alta modalitate este ceea de a-ti face aceasta fundita cu ajutorul unor pasi concreti, a unei instructii pe care o vom descrie in cele ce urmeaza.

Iata in primul rand de ce vei avea nevoie:

 • Elastic pentru par
 • Agrafe
 • Lac pentru fixarea parului.

Iar inainte de a incepe, iti recomand ca agrafele si elasticile pentru par sa fie de aceeasi culoare cu acesta, bretonul sa il asezi peste cap (se recomanda), iar creand fundita, sa folosesti un gel special sau orice altceva pentru a obtine un par mai neted.

Instructie generala

 1. In primul rand trebuie sa separam bretonul (daca acesta este), apoi sa legi o coama inalta in crestetul capului sau putin intr-o parte. Aceasta depinde cum doresti sa arati – stilat si elegant, in primul caz, sau cochet in al doilea caz. Prinde parul cu un elastic pentru par.
 2. Imparte coama de par in trei coloane aproximativ egale. Cea din mijloc da-o cumva intr-o parte ca sa nu te incurce mai departe, caci ea va fi arcul central al viitoarei fundite.
 3. Mai ia un elastic pentru par. Lasa sa treaca parul prin acest elastic intr-atat incat sa ramana o mica bucla, in final obtinand doua.
 4. Parul care a ramas atarnat al coamei o sa fie nevoie sa il invarti imprejurul elasticului, dar aceasta mai tarziu. Acum incolacim si prindem fiecare bucla cu elasticul de par.
 5. Daca cumva marimea parului nu este suficienta pentru a face o fundita, atunci aceste bucle ar fi de dorit sa le prindem cu ajutorul agrafelor, in asa fel incat sa para ca o fundita.
 6. Coama din mijloc si cocul care l-ai separat la inceput, le invartim in hamuri, pe care le invartim cu ajutorul elasticilor de par, trecand prin mijlocul funditei, formand nucleul acesteia. Totul deja finisam cu folosirea agrafelor. Daca ai parul mai mare, atunci parul care a ramas neprins, il poti invarti in jurul buclelor pentru a obtine o fundita fara multe fire nu la locul lor.

Instructie pentru parul scurt

In acest caz vom folosi fix aceleasi miscari ca si in cazul parului lung, insa manevrele de actiune vor fi mai putine. Fundita din par se va crea fie la crestetul capului, fie mai jos, in dependenta de grosimea parului.

 1. La fel ne aranjam parul si coama.
 2. Mai departe o impartim in doua sau trei parti. De obicei in cazul parului lung, se recomanda in trei parti, insa varfuri lungi nu vor ramane, dar noi o sa trebuiasca sa facem inca si un nod.
 3. Astfel, cu doua parti, cream cele doua jumatati ale funditei, fixate cu elastic de par si deasemenea fixata cu agrafe de parul capului.
 4. Fundita din par o sa arate mult mai bine daca partea din mijloc ramasa o sa-i fie redata un volum mai mare. Mai departe foloseste agrafele si elasticile din par sa finisezi fundita.

Daca parul este ondulat, atunci iti recomandam sa il indrepti inainte de aceasta. Avand un par subtire si viziual fara volum, poti indrepta situatia folosind bigudiuri mari, creand valuri, nu sfere cu parul tau. Daca deja doresti sa ai o fundita din par la lucru sau la o sarbatoare mai importanta, iti recomandam sa urmezi cu mare atentie pasii descrisi mai sus. In caz ca nu reusesti sa faci dupa instructie, atunci repeta de cateva ori miscarile de la inceput, cu siguranta o sa prinzi firul cum se creaza o fundita din par.
Comentarea articolelor este dezactivata.