Cum sa scapam de principalele probleme ale picioarelor
O mare parte din presiunea zilnica o suporta anume picioarele noastre. Noua femeilor ne place totodata sa avem picioarele frumoase, sa purtam incaltaminte cu tocuri si sa atragem privirile barbatilor cu mersul nostru.
Insa cum se spune „frumusetea – costa!”. Noi suportam deseori mersul pe distante mari sau mici cu niste pantofi incomozi, cu tocuri inalte sau chiar incomode. Deaceea este nesesar sa le porti de grija picioarelor.
Cele mai raspindite probleme ale picioarelor se localizeaza in zona inferioara a membrelor. Acolo anume cele mai multe din noi suferim de: bataturi, crapari ale pielii, infectii ca ciupercile de exemplu si desigur mirosul neplacut. Insa in sezonul rece, acestor probleme se mai adauga faptul ca picioarele tale pot degera, cu alte cuvinte ingheta.
Cosmetologii iti sugereaza cu succes sa incerci impotriva aceasta, diferite creme cu adaosuri speciale, cum ar fi piper, scortisoara sau alte uleiuri din plante medicinale. Acestea au capacitatea de a elimina oboseala si revigora tonusul pielii.
In perioada rece pielea picioarelor tale mai ca nu „respira”, de aceea se recomanda ca sa facem bai speciale. Prepara o infuzie de musetel si urzica, raportul fiind de 1 la 1, din 100 grame de plante, preparat cu 3 litri de apa fierbinte. Este destul si o baita a picioarelor de circa 10-15 minute.
Pentru crapaturile si chiar ranile talpii tale iti ajuta foarte mult cremurile ce contin extracte din musetel, menta sau galbenele. Deasemenea poti folosi aceasta crema in orice alt loc al corpului tau dupa epilatie, pentru a calma iritarea.
Pentru a preveni aparitia problemelor ar fi bine sa folosesti creme ce contin miere de albine, ulei de eucalipt sau catina, care ajuta la vindecarea ranilor si imbunatateste fluxul de singe in tesuturi. Pentru a ne indeparta celulele moarte, reinoindu-ne pielea, dar si prevenind transpiratiile excesive si aparitiile unor infectii, ne ajuta foarte mult cremurile, dar si baile picioarelor in apa calda cu diverse plante de musetel, galbenele, sunatoare sau rastopasca. Pentru a-ti mentine picioarele sanatoase inafara de creme si bai calde, mai foloseste si diferite masti.
Pentru cazurile in care ai pielea aspra si genunchii la fel, medicina traditionalista iti da mai multe retete, printre care: foloseste o masca din ulei vegetal si suc de lamiie (raportul 10 la 1), ulei din tarite de griu sau miere de albine cu suc de lamiie (raportul 2 la 1). Asteapta 20 minute si apoi spala-ti genunghii cu apa calduta, aplicand apoi o crema hranitoare. Aceasta procedura iti inmoaie foarte mult pielea si o face mai catifelata.
Daca insa transpiratia excesiva nu trece nicidecum, o alta metoda ar fi faptul ca dimineata sa presori niste praf de acid boric intre degetele picioarelor tale si pe talpa. Seara cind vii acasa nu uita sa iti speli picioarele cu apa calda si sa iti schimbi a doua zi sosetele. In 2,3 saptamini ar trebui sa revina picioarele tale la normal.
O alta problema este faptul ca picioarele noastre se deshidrateaza usor, apar crapaturi si rani uneori dureroase. Atit in anotimpu rece, cit si cel
cald, se recomanda pentru aceste probleme, inainte de somn sa te folosesti de vaselina sau de crema pentru copii, staruindu-te sa nu mai mergi prin casa si sa nu te vircolesti mult prin pat.
Foarte benefic picioarelor tale este masajul. Poti face masaj picioarelor tale atit in baie, cind te stergi cu stergarul, cat si intinsa pe pat. Se recomanda ca miscarile sa fie indreptate spre solduri. Foloseste si ceva ulei sau crema pentru a imbunatati circulatia sangvina.
In concluzie pot sa iti spun doar ca avind grija de sanatatea picioarelor tale, ai grija inevitabil si de frumusetea acestora.