3 retete de ceai pentru sezonul rece
Odata cu consumarea toamnei si sosirea iernii organismul tau are tendinta sa isi consume rezervele de vitamine si minerale pentru a nu se imbolnavi. Iata de ce in lunile februarie-martie marea majoritate a populatiei are imunitatea slabita.
Pentru a nu ajunge sa ne restabilim imunitatea prin diferite vizite la doctori, o sumedenie de pastile si in unele cazuri chiar injectii, este necesar de a preveni si a mentine imunitatea intr-o functionabilitate normala. Iar pentru aceasta in ajutor ne vine ceaiul.
Ceaiul inca din traditia veche chineza este considerata o bautura foarte utila organismului. Asiaticii chiar au un ritual special de baut ceaiul. In continuare iti prezentam 3 retete de ceai pentru a avea o imunitate inalta si o sanatate de fier.
1. Ceai de maces cu miere de albine
Macesul este cunoscut de toti ca este foarte bogat in vitamina C. Acesta ajuta foarte mult in diverse probleme legate de digestie, reduce colesterolul in exces din organism, ajuta la functionarea normala a rinichilor etc.
Este des folosita ca masura preventiva in intarirea imunitatii sau deja in cazurile de grabire a insanatosirii in cazurile de raceala sau gripa.
Iata ingredientele:
[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]
- 20 grame de boabe de maces;
- 5 grame suc de lamiie;
- 15 grame de miere de albine;
- 200 ml de apa.
Modul de preparare este urmatorul: ia boabele de maces uscate, punele intr-o cratita curata si deasupra toarna apa fierbinte. Acopera cratita si lasa 10 minute sa se inabuse. Dupa acest interval de timp, foloseste doar lichidul, adaugind miere si suc de lamiie.[/box]
2. Ceai de catina
Catina are o concentratie foarte mare de vitamine, antioxidanti si substante folositoare zilnic organismului uman. Spre exemplu aceasta contine de 2 ori mai multa vitamina C decit citricile si de 2 ori mai multa vitamina E decit se contine in uleiul de griu.
Catina este pe larg folosita in prevenirea racelilor, are un efect tonifiant pielii cit si intregului organism, ajungindu-se sa se foloseasca chiar si in cazurile de anemie si covalescenta.
Iata ingredientele:
[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]
- 150 grame de catina;
- 2 lingure de masa de miere de albine;
- 2 lingure de masa de ceai negru;
- 500 ml de apa.
Modul de preparare este urmatorul: catinile trebuie sa le speli bine si apoi sa le imparti in 3 cantitati. Din circa 2/3 fa un piure, storcind catinele. Continutul rezultat, impreuna cu cele 1/3 din catine intregi, punele intr-un recipient, adaugind deasupra si ceaiul negru, daca doresti ca ceaiul sa fie mai tare. Mai apoi toarna apa fierbinte deasupra si lasa sa se inabuse 10-15 minute. Dupa toarna ceaiul printr-o strecuratoare si adauga mierea.[/box]
3. Ceai de musetel cu menta
Ceaiul de musetel in general amelioreaza problemele sistemului nervos, insomniei si are capacitatea de a reduce inflamatiile. Acesta reduce nivelul zaharului din singe si inhiba enzimele care contribuie la dezvoltarea complicatiilor diabetului zaharat. De asemenea recent, a fost demonstrat faptul ca musetelul inhiba cresterea celulelor canceroase.
Menta deasemenea are contributie semnificativa asupra sistemului nervos, dar si a celui digestiv. Aceasta prin aroma si prosperimea sa ofera un gust minunat ceaiului.
Medicii considera ca 1,2 cesti de ceai de musetel cu menta pe zi au o influenta foarte pozitiva celui ce le consuma.
Iata ingrediente:[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]
- 1 lingura de flori de musetel;
- 1 lingura de menta faramitata;
- 1 lingura de ceai negru.
Deasemenea poti sa nu folosesti ceaiul negru, cantitatea de zahar deja depinzand de dorinta ta. Modul de preparare este asemanator cu al ceaiului de macese sau de catina.[/box]
Savurare placuta!